KAUKOLÄMPÖ

Mitä on kaukolämpö?

Toisin kuin nimestä voisi päätellä, kaukolämpö tehdään lähellä. Voimalaitoksessa tai lämpökeskuksessa syntyvä lämpö johdetaan putkia pitkin asiakkaille kuumana vetenä.

Kaukolämpö lämmittää kodin lämpöpatterit ja käyttöveden. Jäähtynyt vesi palaa takaisin voimalaitokselle lämmitettäväksi uudelleen.

Sipoon Energialla ja Keravan Energialla on n. 1 400 kaukolämpöasiakasta Keravan ja Sipoon alueella. Asiakkainamme on niin pientaloja kuin suuria teollisuusyrityksiäkin. Kaukolämpöverkkomme kattaa Keravalla ja Sipoossa kaikki tiheämmin rakennetut taajama-alueet.

Kaukolämmöllämme on Reilu kaukolämpö -laatumerkki.

Keravalla ja Sipoon Nikkilässä kaukolämpö tuotetaan lähes täysin kotimaisella biopolttoaineella. Etelä-Sipoossa käytetään kaukolämmön polttoaineena maakaasua ja puupellettejä.

#


»Pyydä tarjous kaukolämpöön liittymisestä

»Kaukolämmön hintalaskuri

»Lue lisää kaukolämpöön liittymisestä

»Tutustu kaukolämmön hinnastoihin ja sopimusehtoihin


Kaukolämpö on lämmitystavoista suosituin, sillä:

Kaukolämpö on vaivatonta

Kaukolämpö on luotettava ja toimitusvarma lämmitysmuoto. Se takaa tasaisen lämmön, eikä asiakkaan tarvitse itse huolehtia monimutkaisista laitteista ja lämmitysjärjestelmistä. Kaukolämpöä on aina saatavissa ympäri vuoden. Lämpöä riittää kovillakin pakkasilla eikä lämmin käyttövesikään lopu saunailtana kesken. Sipoon Energia päivystää vuoden jokaisena tuntina ja huolehtii lämmöntoimituksesta. Mikäli kaukolämpöverkossa ilmenee häiriö, siitä saadaan tieto heti ja asentajamme korjaavat vian. Kaukolämmöntuotannon häiriöitä eivät asiakkaat edes huomaa tehokkaiden varajärjestelmien ansiosta.

Kaukolämpölaitteet vaativat rakennuksessa vähemmän tilaa kuin talon oma lämpökeskus, joten tilaa säästyy muihin tarkoituksiin. Kaukolämpölaitteiden käyttö ja hoito on yksinkertaista, käyttöikä pitkä ja säädettävyys hyvä. Kaukolämpö ei vaadi savupiippua eikä polttoainevarastoa.

Kaukolämpöön liittyminen on helppoa ja nopeaa. Kun asiakkaan kanssa on tehty liittymissopimus, rakennamme kaukolämpöliittymän, eli toimitamme liittymisjohdon asiakkaan lämmönjakohuoneeseen saakka. Avaimet käteen -paketissa asennamme myös lämmönjakokeskuksen täyteen toimintakuntoon.

Kaukolämpöliittymillämme on rahat takaisin -tyytyväisyystakuu. Mikäli kaukolämmön toimitussopimus irtisanotaan, liittymismaksu palautetaan vähennettynä liittymän irtikytkentäkuluilla.

Kaukolämpö on ympäristöystävällistä

Nikkilän kaukolämpö tehdään pääosin puhtaalla kotimaisella puupolttoaineella Keravan biovoimalaitoksessa yhdessä sähköntuotannon kanssa. Koska sähköntuotannossa joka tapauksessa syntyvä hukkalämpö voidaan hyödyntää kaukolämmöntuotannossa, on kaukolämpö hyvin ympäristöystävällinen valinta. Ilman kaukolämpöä sähköntuotannosta syntyvä lämpö jouduttaisiin johtamaan lauhteena hukkaan.

Söderkullan kaukolämpö tuotetaan maakaasulla. Sipoonrannassa polttoaineena ovat puupelletit.

Jos haluat mahdollisimman ympäristöystävällistä kaukolämpöä, voit tehdä biokaukolämpösopimuksen, jolloin käyttämäsi lämpö on 100-prosenttisesti puulla tuotettua.


Vakaa hintakehitys

Monipuolisen polttoainevalikoiman ansiosta kaukolämmön hintakehitys on suhteellisen vakaata ja maltillista. Hintoja tarkistetaan normaalisti kerran vuodessa lähinnä polttoainehintojen ja -verojen muutosten vaikutusten mukaisesti. Nikkilän kaukolämpö tehdään pääosin biopolttoaineilla, joihin ei kohdistu verojen korotuspaineita kuten fossiilisiin polttoaineisiin.

Ei kalliita investointeja

Kaukolämpöön liittyminen ei vaadi kalliita investointeja. Hintarakenteen näet alla olevasta kaukolämmön ja maalämmön kustannusvertailusta. Voit laskea hinta-arvion oman kiinteistösi kaukolämpökuluista kaukolämpölaskurillamme.
Lisätietoja:

lampopalvelu@keoy.fi

p. (09) 5849 5558

Kaukolämpö- ja maakaasuverkon viat: (09) 242 0719


»Pyydä tarjous kaukolämpöön liittymisestä

»Kaukolämmön hintalaskuri

»Lue lisää kaukolämpöön liittymisestä

»Tutustu kaukolämmön hinnastoihin ja sopimusehtoihin